DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca

 


 
 

Pagină Web     Pagină Facebook

 

 

       De mai bine de 100 de ani, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca acordă asistenţă medicală la cel mai înalt nivel pentru toate categoriile de asiguraţi, potrivit legii.
         Acesta a luat fiinţă la data de 28 mai 1919, fiind subordonat Comandamentului Corpului 6 Armată, cu sediul spitalului în garnizoana Cluj, în cele trei pavilioane existente atunci, construite în secolul al XIX-lea.
            În zilele de 27 şi 28 mai 1919, regele Ferdinand I şi Regina Maria s-au aflat în Cluj, onorând acest fapt cu o vizită la Spitalul Militar Cluj. De la acea dată, Spitalul poartă pentru o lungă perioadă de timp numele de Spitalul Militar „Regina Maria” din Cluj, conform unui document semnat în anul 1936, recent depistat în Arhivele Militare.
           Ne mândrim cu o infrastructură modernă, ca urmare a investițiilor constante, care asigură confort hotelier pentru pacienți și circuite conform cerințelor legislației în vigoare.
          Preocuparea permanentă pentru creșterea performanței actului medical și obținerea de competențe noi de către personalul medical al spitalului a fost corelată cu achiziția de aparatură medicală.
        Structura organizatorică aprobată cuprinde douăsute șaptezeci și cinci de paturi, având opt structuri de nivel secție și șase compartimente independente.
       Activitatea profilactică pentru angajații MApN, dar și consultațiile de specialitate, se desfășoară în ambulatoriul integrat al spitalului, care asigură evaluare și tratament în douăzeci și șapte de specialități.
         Un număr de cincisprezece medici din spital dețin titlul de „Doctor în științe medicale” dintre care șase medici sunt cadre universitare și cadre universitare asociate la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
        Din luna octombrie 2019, două secții ale spitalului au devenit secții clinice, și anume cardiologia și chirurgia generală, iar începând cu data de 28 aprilie 2020, spitalul a primit statutul de „Spital Clinic”, conform avizului Ministerului Sănătății.
        Perfecționarea pregătirii medico-militare și a capacității de răspuns la urgențe cu victime multiple reprezintă o prioritate a colectivului nostru.
         De-a lungul timpului, prin participarea la misiuni în teatre de operații, un număr de treizeci de angajați au obținut calitatea de „Veteran din teatrele de operații”.